De Karavaan is van start gegaan

Zondag 29 januari is het startschot gegeven van ‘De Karavaan’. De groep had zijn eerste repetitie in de zaal van Madam Fortuna. De 17-koppige band is een mooie mix van muzikanten uit de Romagemeenschap van Antwerpen, Brussel, Vilvoorde en Antwerpse muzikanten met een andere culturele origine. De volgende weken duiken ze in de rijke muziekgeschiedenis van de Roma. Bestaande nummers worden door improvisaties verrijkt met muzikale invloeden uit de andere aanwezige culturen. Zo ontstaat een geheel nieuwe muziekstijl, een spannende combi tussen balkan, folk, gipsy, soul, jazz en funkyness. En dat die fusionstijl het dak eraf laat vliegen, bewijzen de vorige edities! Noteer alvast de concertdata die in onze kalender staan. Hopelijk tot dan.

De Karavaan wordt gerealiseerd met de steun van het Fonds Koningin Mathilde beheerd door de Koning Boudewijnstichting, Opre Roma, Bij’ De Vieze Gasten, Vlaanderen en Stad Antwerpen.

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. We doen dat samen met onze Gentse collega's. Het feest zal doorgaan in De Centrale. Meer informatie volgt nog maar noteer alvast de datum in je agenda.

 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  Op 27 april organiseren we een dag vol verhalen en muziek i.s.m. met Gastvrij Antwerpen, Lokale Helden van Poppunt, Red Star Line Museum en DeRoma. We zijn volop bezig het programma samen te stellen, maar zet deze datum alvast in je agenda!

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender