Fortunadag ‘Salam’

Op zondag 22 oktober heten wij u van harte welkom op onze Fortunadag ‘Salam’. Vanaf 15h zetten wij onze deuren wagenwijd open voor een namiddag waarin u zich kan onderdompelen in de Arabische cultuur. Onze medewerker Hussein Al Kalidy is uw gastheer en hij heeft een boeiend en gevarieerd programma samengesteld:

15h – ontvangst in Madam Fortuna / 5 vluchtelingen brengen een persoonlijk verhaal over hun leven in België / expositie portrettekeningen Ahmed / Arabisch muziek en dans / 2 korte theatervoorstellingen / een competitie ‘moeilijke vreemde woorden uitspreken / 18h – Arabische maaltijd aan vrije bijdrage

Iedereen is welkom. Gratis inkom.

Hopelijk tot dan!
Met warme groet,
het ganse Madam Fortuna team

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18 19:00

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. We doen dat samen met onze Gentse collega's. In De Centrale vinden op 8 april verschillende activiteiten plaats die de Romacultuur in de kijker zetten. Vanaf 19 uur kun je kennismaken met verschillende projecten met Roma-kinderen in Gent. Een documentaire zal de situatie van enkele Roma in de stad tonen. Er staat ook live muziek op het programma: Intercity Karavan, een gelegenheidsband met Roma-muzikanten, brengt wereldmuziek met veel accordeon, viool en ambiance. De toegang is gratis.

 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  27 april en 28 april staat er een heus feestweekend gepland met de 5de editie van Gastvrij Antwerpen. Op 27 april kun je komen luisteren naar de verhalen en muziek van de Lokale Helden in Madam Fortuna. Op 28 april kun je zingen en dansen met je Lokale Helden in De Roma. I.s.m. Gastvrij Antwerpen, Lokale Helden van Poppunt, Red Star Line Museum en De Roma. Meer info bij de activiteiten op onze site.

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender