Gastvrij Antwerpen

GASTVRIJ ANTWERPEN 5 – Kom luisteren, zingen en dansen met de Lokale Helden!

Beweging.net organiseert voor de 5de keer Gastvrij Antwerpen, het warmste feest van de wereld in Antwerpen. Vrijdag 27 april is er de kick-off in Madam Fortuna en zaterdag 28 april kun je gaan feesten in De Roma.

Kom luisteren naar de lokale Helden! Bij Madam Fortuna staat Gastvrij Antwerpen in het teken van verhalen.
Ontdek het immateriële, culturele erfgoed van Macedonië tot Antwerpen, mondeling doorgegeven van de ene generatie op de andere. We brengen de avond al vroeg op gang met wereldse voorleessessies voor kinderen, multiculturele troubadours brengen al zingend hun verhalen en je kan zelf jouw (migratie)verhaal vertellen in de Red Star Line Verhalenbus. Wij zorgen voor (h)eerlijke, kosmopolitische catering. Deze avond kadert eveneens in de derde editie van Lokale Helden Poppunt – kom af en luister naar de lokale Helden!

Zaterdag 28 april kun je gaan zingen en dansen in De Roma. De avond start om 19h15 met een feestelijke receptie, De Karavaan treedt op de avond op, je kan zingen tijdens Zing met mij, een zangsessie voor anderstaligen en iedereen die goesting heeft. Verder op het programma: de Niet-Vlaamse kermis met leuke en leerrijke kraampjes, doorlopend inhoudelijke en artistieke bijdragen door de partners van Gastvrij Antwerpen, (h)eerlijke drankjes EN gastvrije DJ’s ENGELEN & CHEDRAOUI.

Een organisatie van beweging.net Antwerpen, De Roma en Madam Fortuna i.s.m. Lokale Helden Poppunt, Red Star Line Museum, Variant, BZN Kansenhuis/Filet Divers, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, de Loodsen, Internationaal Comité, Pax Christi, Karel De Grote hogeschool, Hart Boven Hard Antwerpen, Dokters van de Wereld, CAW Antwerpen/ACM, Minderhedenforum, 11.11.11, en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Met steun van District Borgerhout.

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • The European Caravan in Gent

  vrij, 27 april '18 20:30

  Eind april vindt er in Gent een 3-daagse Internationale Meeting van The European Caravan plaats, ons uitwisselingsprogramma met jongeren in Gent, Antwerpen en Skopje. Ter ere van Lokale Helden geeft The European Caravan een optreden in Bij' De Vieze Gasten in Gent. (Tickets 10€, reserveren via Bij' De Vieze Gasten)

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  27 april en 28 april staat er een heus feestweekend gepland met de 5de editie van Gastvrij Antwerpen. Op 27 april kun je komen luisteren naar de verhalen en muziek van de Lokale Helden in Madam Fortuna. Op 28 april kun je zingen en dansen met je Lokale Helden in De Roma. Een organisatie van beweging.net ism. vele andere gastvrije partners. Meer info bij de activiteiten op onze site.

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender