Gastvrij Antwerpen

GASTVRIJ ANTWERPEN 5 – Kom luisteren, zingen en dansen met de Lokale Helden!

 

Na een zeer geslaagde vorige editie in De Roma, organiseert Gastvrij Antwerpen de vijfde editie van het warmste feest van de wereld in Antwerpen, met kick-off op vrijdag 27 april in Madam Fortuna en avondfeest op zaterdag 28 april in De Roma.

Kom luisteren naar de lokale Helden! Bij de kick-off van de vijfde editie van Gastvrij Antwerpen staan verhalen centraal.
Ontdek het immateriële, culturele erfgoed van Macedonië tot Antwerpen, mondeling doorgegeven van de ene generatie op de andere. We brengen de avond al vroeg op gang met wereldse voorleessessies voor kinderen, multiculturele troubadours brengen al zingend hun verhalen en je kan zelf jouw (migratie)verhaal vertellen in de Red Star Line Verhalenbus. Madam Fortuna zorgt voor (h)eerlijke, kosmopolitische catering. Deze avond kadert eveneens in de derde editie van Lokale Helden Poppunt – kom af en luister naar de lokale Helden!

Een organisatie van beweging.net Antwerpen, De Roma en Madam Fortuna i.s.m. Lokale Helden Poppunt, Red Star Line Museum, Variant, BZN Kansenhuis/Filet Divers, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, de Loodsen, Internationaal Comité, Pax Christi, Karel De Grote hogeschool, Hart Boven Hard Antwerpen, Dokters van de Wereld, CAW Antwerpen/ACM, Minderhedenforum, 11.11.11, en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Met steun van District Borgerhout.

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18 19:00

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. We doen dat samen met onze Gentse collega's. In De Centrale vinden op 8 april verschillende activiteiten plaats die de Romacultuur in de kijker zetten. Vanaf 19 uur kun je kennismaken met verschillende projecten met Roma-kinderen in Gent. Een documentaire zal de situatie van enkele Roma in de stad tonen. Er staat ook live muziek op het programma: Intercity Karavan, een gelegenheidsband met Roma-muzikanten, brengt wereldmuziek met veel accordeon, viool en ambiance. De toegang is gratis.

 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  27 april en 28 april staat er een heus feestweekend gepland met de 5de editie van Gastvrij Antwerpen. Op 27 april kun je komen luisteren naar de verhalen en muziek van de Lokale Helden in Madam Fortuna. Op 28 april kun je zingen en dansen met je Lokale Helden in De Roma. I.s.m. Gastvrij Antwerpen, Lokale Helden van Poppunt, Red Star Line Museum en De Roma. Meer info bij de activiteiten op onze site.

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender