Jim White & Stanton live

Reeds twee maal heeft het charmantste zaaltje in Borgerhout Jim White over de vloer gehad. Ook deze keer met Stanton in het voorprogramma! De dag voordien speelden we “Searching for the Wrong-eyed Jesus” met White in de hoofdrol.

Jim White is een gerespecteerde naam in de hedendaagse alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne, zanger van de legendarische groep Talking Heads, en getekend op diens label Luaka Bop. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Aimee Mann, … Zijn stijl kan omschreven worden als alternatieve country-folk, met experimentele uistappen en  een literaire verwantschap met schrijvers uit de zuidelijke staten van de VS, zoals bv. Flannery O’Connor, Harry Crews en Cormac McCarthy. Zijn songs zijn erg verhalend en handelen vaak over de onderbuik van het zuiden van de VS: religieuze fanatici, landlopers en outcasts zijn frequente hoofdpersonages in zijn nummers. In juni toert hij in België, Nederland en Engeland om zijn nieuwste plaat Where it hits you te promoten, en hij zal daarbij begeleid worden door Geert Hellings op gitaar en Nicolas Rombouts op bas.

 ★ Cobra kwam tijdens zijn eerste optreden bij Madam Fortuna een kijkje nemen, klik hier voor het filmpje! ★

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. We doen dat samen met onze Gentse collega's. Het feest zal doorgaan in De Centrale. Meer informatie volgt nog maar noteer alvast de datum in je agenda.

 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  Op 27 april organiseren we een dag vol verhalen en muziek i.s.m. met Gastvrij Antwerpen, Lokale Helden van Poppunt, Red Star Line Museum en DeRoma. We zijn volop bezig het programma samen te stellen, maar zet deze datum alvast in je agenda!

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender