Madam Fortuna naar het Koninklijk Paleis

Op donderdag 4 mei vond in het Koninklijk Paleis de uitreiking plaats van de Koningin Mathildeprijs 2017. Tijdens deze prijsuitreiking kwamen we te weten wie van de 23 geselecteerde projecten in het kader van de oproep ‘MusicConnects’ als laureaat de prijs in ontvangst mocht nemen. En wie konden we beter als delegatie sturen dan onze eigenste muzikanten uit de jongeren Karavaan, Sali Ramadan en Myrna Mens. Zij waren de gelukkigen om deel te nemen aan deze bijzondere dag met als hoogtepunt een ontmoeting met Hare Majesteit Koningin Mathilde. De speech die Hare Majesteit gaf kunt u hier nalezen.


Sedert zijn oprichting in 2000, kent het Koningin Mathilde Fonds jaarlijks een prijs toe aan een bijzonder initiatief in Belgiƫ dat de positie van maatschappelijk kwetsbare mensen en groepen in de samenleving versterkt. Het Fonds koos dit jaar voor de projectoproep Music Connects. Dankzij muziek krijgen jongeren uit verschillende achtergronden de kans om zich te emanciperen en hun toekomst met succes vorm te geven. 23 projecten werden in het kader van de oproep geselecteerd en ondersteund door het Fonds. Hieruit koos een jongerenjury de laureaat voor de Koningin Mathilde Prijs 2017.

 

 

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. We doen dat samen met onze Gentse collega's. Het feest zal doorgaan in De Centrale. Meer informatie volgt nog maar noteer alvast de datum in je agenda.

 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  Op 27 april organiseren we een dag vol verhalen en muziek i.s.m. met Gastvrij Antwerpen, Lokale Helden van Poppunt, Red Star Line Museum en DeRoma. We zijn volop bezig het programma samen te stellen, maar zet deze datum alvast in je agenda!

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender