De Karavaan 2017

Een geslaagd 2017 voor De Karavaan!

Sinds januari openden Madam Fortuna en De Vieze Gasten hun deuren voor de wekelijkse repetitie van ons intercultureel muziekproject DE KARAVAAN. De enthousiaste groep bestaat uit een bonte mix van muzikanten uit de Romagemeenschap van Antwerpen, Gent, Vilvoorde en Brussel en muzikanten met een andere culturele achtergrond. Verschillende nationaliteiten zijn hiermee vertegenwoordigd: Serviërs, Macedoniërs en Belgen gaven het beste van zichzelf. Het resultaat is een spannende en aanstekelijke cross-over van balkan, gipsy, jazz, folk en funk.

Het werd een knallend 2017 waarin er hard werd gewerkt om het artistieke niveau te doen groeien, vooroordelen en verschillen te overwinnen en elkaar te laten inspireren op menig vlak. Het repertoire klonk fris en uitdagend en er werden tal van concerten gegeven in Gent, Antwerpen, Oostende en Parijs. Dank aan iedereen die erbij was! Wij zijn blij dat we De Karavaan en de rijke Romacultuur met heel wat mensen hebben mogen delen. Op naar een volgende editie in 2018!

De Karavaan is een meerjarig project waarin de samenwerking met de Romagemeenschap en de interactie tussen de Romacultuur en andere culturen centraal staan. De artistieke tools zijn muziek (instrumenten) en theater. Het project kent samenwerkingen op verschillende niveaus: lokaal, bovenlokaal (Antwerpen, Gent) en internationaal (Kosice in Slovakije, Skopje in Macedonië, Antwerpen, Gent). Met steun van het Fonds Koningin Mathilde beheerd door de Koning Boudewijnstichting, Opre Roma, Bij’ De Vieze Gasten, Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Erasmus+Europa.

Concerten De Karavaan 2017: Internationale Roma Dag, Borgerrio, Borgerhoudt van mensen, Terlopleinfeest, Bij’ De Vieze Gasten, Rataplan, Het Oude Badhuis, Grand Opening Langstraat in Borgerhout, festival Parijs, kleinVerhaal Oostende, Luisterplein Gentse Feesten, De Centrale, Les Goûts de Gand, Passe-Vite Festival.

Madam Fortuna dankt de muzikanten, begeleiders, coaches, partners en de talrijke vrijwilligers om er een geslaagde editie van te maken! 

Speellijst

 • maa, 12-12-2016 Aanvang: 19:00

  Jamsessie nieuwe editie De Karavaan

  in de zaal van Madam Fortuna, Sergeyselsstraat 20, 2140 Borgerhout

 • zat, 13-05-2017

  De Karavaan gaat naar Parijs!

  De Karavaan gaat naar Parijs. Naar jaarlijkse gewoonte vindt er een openluchtfestival plaats op het plein aan de basiliek van Saint-Denis. En daar zorgt De Karavaan dit jaar voor een opzwepend concert! Wij houden jullie op de hoogte van dit Franse avontuur.

 • zat, 10-06-2017 Aanvang: 20:30

  De Karavaan in het Oude Badhuis

  Een concert van de Interstedelijke Karavaan in het Oude Badhuis. Verwacht je aan nog meer muzikanten en nog meer ambiance. Het Oude Badhuis zal daveren op zijn grondvesten. Kom dus mee feesten in Antwerpen Noord. Tickets: 10€ VVK en 12€ aan de kassa.

 • zat, 17-06-2017

  De Karavaan Bij' De Vieze Gasten

  Bij' De Vieze Gasten zet zijn deuren wagenwijd open voor een concert van de Interstedelijke Karavaan. Op de plek waar de Gentse Karavaan wekelijks heeft gerepeteerd mogen alle deelnemers samen het podium betreden. Gent en omstreken: here we come!

 • zon, 25-06-2017 Aanvang: 15:00

  De Karavaan in Rataplan

  Voor wie het concert in het Oude Badhuis heeft gemist en voor diegenen die nog eens willen komen, speelt de Interstedelijke Karavaan nog eens een kanjer van een performance in Rataplan!

 • zon, 14-05-2017 Aanvang: 15:00

  De Karavaan op de Terlopleinfeesten

  Al meer dan 20 jaar organiseren verschillende buurtorganisaties het gezelligste buurtfeest van Borgerhout: Terlopleinfeest! Er is de Reuzenloop, fijne optredens, kinderanimatie en ook...een concert van De Karavaan. Zonnebril op en shaken maar!

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • ”Melodías del Corazón“

  vrij, 16 maart '18 20:30

  De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsyflamenco gitarist Manito een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige liederen. Inkom: 10€. Locatie: zaal Madam Fortuna.

  Lees meer
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. Meer informatie volgt nog maar noteer alvast de datum in je agenda.

 • Fortunadag / Lokale Helden

  vrij, 27 april '18

  Op 27 en 28 april staat de volgende 'Fortunadag' gepland ism. met Gastvrij Antwerpen en Poppunt. We zijn volop bezig het programma samen te stellen, maar zet deze data alvast in je agenda!

Bekijk de volledige kalender