De Karavaan 2017

In 2017 vertrekt DE KARAVAAN weer!

Sinds januari opent Madam Fortuna haar deuren voor de wekelijkse repetitie van DE KARAVAAN. De enthousiaste groep bestaat dit jaar uit een bonte mix van muzikanten uit de Romagemeenschap van Antwerpen, Vilvoorde en Brussel en muzikanten met een andere culturele achtergrond. Verschillende nationaliteiten zijn hiermee vertegenwoordigd: Serviërs, Macedoniërs en Belgen geven het beste van zichzelf. Het resultaat is een spannende en aanstekelijke cross-over van balkan, gipsy, jazz, folk en funk. En niet alleen in Antwerpen wordt er druk gerepeteerd. Ook in Gent ‘Bij De Vieze Gasten en Brussel werken er groepen aan een nieuw repertoire. Het belooft weer een knallende editie te worden!

De Karavaan wordt gerealiseerd met de steun van het Fonds Koningin Mathilde beheerd door de Koning Boudewijnstichting, Opre Roma, Bij’ De Vieze Gasten, Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Erasmus+Europa.

Over DE KARAVAAN 2016

Sinds januari 2016 repeteerden wekelijks drie groepen muzikanten, één per stad. Iedere maand kwamen ze samen om te bouwen aan hun eigenzinnige repertoire. Serviërs, Macedoniërs, Belgen, Kosovaren, Albanezen, Roemenen en Senegalezen, professionelen en liefhebbers, zochten naar een gemeenschappelijke ‘grensloze’ muziektaal. Madam Fortuna werkte hiervoor samen met de sociaal-artistieke organisaties Globe Aroma in Brussel en ‘Bij De Vieze Gasten in Gent. 35 muzikanten uit Antwerpen, Brussel en Gent maakten van DE KARAVAAN 2016 een feest vol dynamiek, durf en diversiteit.

In 2016 speelde DE KARAVAAN o.a. ‘Bij De Vieze Gasten (Gent), Het Oude Badhuis (Antwerpen), Plazey festival (Brussel) en op de Gentse Feesten (bij Sint Jacobs).

Pers DE KARAVAAN 2016

Lees hier een artikel over DE KARAVAAN 2016 (Focus Knack online).

Credits DE KARAVAAN 2016

MUZIKANTEN ANTWERPEN – Chadi Abou El Ghar * Elvis Ametovski * Filip Ametovski * Anneke De Bruyn * Bert Droushoudt * Paul Gabriëls * Dirk Harzé * Peter Jansen * Ali Memedov * Myrna Mens * Kathleen Schelfhout * Silke Wanhoof * Christiaan Van Camp * Seppe Vervaeke BRUSSEL – Mirsad Kadrija * Ghasem Mousavi * Cristina Spano * Virginie Milis * Ychai Gassenbauer * Eva Koch * Anaïs Lambert * Olivia Vandeweghe GENT – Thomas Clerbout * Stéphanie Cuvereau * Jeroen Podevyn * Sanne Van Doren * Wendel Vanesser * Sofie Van Den Abbeele * Marion Claeys * Leen Broekaert * Salem Laalilis * Robert Mihalik * Stephan Godla * Jozef Holob * kinderkoor (muziekhuis Goeste Majeur) / MUZIKALE COACHING Martin Balogh * Nicolas Hauzeur * Suhamet Latifi * Jokke Schreurs * Wouter Vandenabeele / SOCIALE COACHING Sait Sehersijan / ARTISTIEKE COORDINATIE Luk Nys / PRODUCTIE Virguine Delarue * Mark Jeanty * Dorien Wynants / COMMUNICATIE Charlotte Coppejans * Jan Hardies * Brecht Theunis / ZAKELIJK Delphine Maenhout / TECHNIEK Tobie Speleman / AFFICHE Lot Vandekeybus / FOTO EN FILM Katja Pire / STAGE Kristien Van Geel / SPECIALE DANK aan alle mensen achter de schermen en de grote groep fantastische vrijwilligers

In samenwerking met Globe Aroma en Foyer (Brussel), ‘Bij De Vieze Gasten en Opre Roma (Gent). Met steun van de Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen, district Borgerhout en Erasmus+: Youth In Action

Speellijst

 • maa, 12-12-2016 Aanvang: 19:00

  Jamsessie nieuwe editie De Karavaan

  in de zaal van Madam Fortuna, Sergeyselsstraat 20, 2140 Borgerhout

 • zat, 13-05-2017

  De Karavaan gaat naar Parijs!

  De Karavaan gaat naar Parijs. Naar jaarlijkse gewoonte vindt er een openluchtfestival plaats op het plein aan de basiliek van Saint-Denis. En daar zorgt De Karavaan dit jaar voor een opzwepend concert! Wij houden jullie op de hoogte van dit Franse avontuur.

 • zat, 10-06-2017 Aanvang: 20:30

  De Karavaan in het Oude Badhuis

  Een concert van de Interstedelijke Karavaan in het Oude Badhuis. Verwacht je aan nog meer muzikanten en nog meer ambiance. Het Oude Badhuis zal daveren op zijn grondvesten. Kom dus mee feesten in Antwerpen Noord. Tickets: 10€ VVK en 12€ aan de kassa.

 • zat, 17-06-2017

  De Karavaan Bij' De Vieze Gasten

  Bij' De Vieze Gasten zet zijn deuren wagenwijd open voor een concert van de Interstedelijke Karavaan. Op de plek waar de Gentse Karavaan wekelijks heeft gerepeteerd mogen alle deelnemers samen het podium betreden. Gent en omstreken: here we come!

 • zon, 25-06-2017 Aanvang: 15:00

  De Karavaan in Rataplan

  Voor wie het concert in het Oude Badhuis heeft gemist en voor diegenen die nog eens willen komen, speelt de Interstedelijke Karavaan nog eens een kanjer van een performance in Rataplan!

 • zon, 14-05-2017 Aanvang: 15:00

  De Karavaan op de Terlopleinfeesten

  Al meer dan 20 jaar organiseren verschillende buurtorganisaties het gezelligste buurtfeest van Borgerhout: Terlopleinfeest! Er is de Reuzenloop, fijne optredens, kinderanimatie en ook...een concert van De Karavaan. Zonnebril op en shaken maar!

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • De Karavaan speelt op de Gentse Feesten

  woe, 19 juli '17 21:30

  De Karavaan bouwt ook in de zomer feestjes! Wil je onder de zomerzon helemaal los gaan op funky balkan grooves dan moet je tijdens de Gentse Feesten naar het Luisterplein. Ambiance verzekerd!

 • De Karavaan speelt op het Passe-Vite Festival

  zat, 26 augustus '17

  De Antwerpse groep van De Karavaan speelt op het Passe-Vite Festival, het gratis stadsfestival in het groen.
  ZoMaar bouwt aan de PASSE-VITE: een keuken-bar-en-receptie op wielen. In het weekend van 26 en 27 augustus wordt de passe-vite feestelijk ingewijd. En dat allemaal ter ere van de heropening van de pop-up camping op het verborgen stukje groen op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomstraat! Aanvangsuur concert volgt nog!

 • Madam Fortuna op de cultuurmarkt Antwerpen

  zon, 27 augustus '17

  Zondag 27 augustus tonen veel organisaties wat ze voor het volgende cultuurseizoen in hun mars hebben. Op deze culturele hoogdag is ook Madam Fortuna van de partij. Kom zeker langs voor info over onze lopende voorstellingen, toekomstplannen en een gezellige babbel!

Bekijk de volledige kalender