De Karavaan gaat internationaal

De Karavaan is een intercultureel muziekproject waarbij de ontmoeting met de Roma gemeenschap centraal staat. Madam Fortuna werkt hiervoor nauw samen met de Gentse collega’s van Bij’ De Vieze Gasten. Zowel in Antwerpen als in Gent is de Roma gemeenschap sterk vertegenwoordigd. Madam Fortuna en De Vieze Gasten willen hun situatie begrijpen en ook anderen met hen in contact brengen. Geen beter middel hiervoor dan muziek!

Wat eens begonnen is als een filmproject is uitgegroeid tot een muziekproject waarbinnen het gaat om verbinding. Verbinding tussen gemeenschappen, muzikanten, jong en oud, tussen steden. De Karavaan is ondertussen aan zijn derde editie toe en het project blijft groeien. De samenwerkingen wordt intenser, elk jaar komen er meer concerten bij en het groter wordende publiek kan de funky balkan en gipsy grooves wel appreciëren! Dat bewijst de volle dansvloer bij elk optreden. Zowel Madam Fortuna, De Vieze Gasten als onze deelnemers zijn hier allemaal ontzettend blij mee!

En er is nog meer. Want sinds kort kijkt De Karavaan ook over de landsgrenzen heen. Door onze goede contacten met vooral de Slovaakse en Macedonische Roma leeft er langer het idee om in Kosice (Slovakije) en Skopje (Macedonië) een samenwerking tot stand te brengen. Een eerste stap in die richting is gezet: de Gentse afdeling van De Karavaan reisde in mei af naar het Slovaakse Kosice.  Ze namen hun instrumenten mee en in het hart van de Roma gemeenschap gaven ze een paar concerten, repeteerden ze samen met Slovaakse collega’s en konden ze zich ter plaatse laten inspireren. Fotograaf Sammy Van Cauteren ging mee en legde deze eerste ontmoeting van ‘De Europese Karavaan’ vast in een paar mooie beelden.

Voor de oprichting van ‘De Europese Karavaan’ ontvangt Madam Fortuna steun van het Fonds Koningin Mathilde, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

 

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • De Karavaan speelt op de Gentse Feesten

  woe, 19 juli '17 21:30

  De Karavaan bouwt ook in de zomer feestjes! Wil je onder de zomerzon helemaal los gaan op funky balkan grooves dan moet je tijdens de Gentse Feesten naar het Luisterplein. Ambiance verzekerd!

 • De Karavaan speelt op het Passe-Vite Festival

  zat, 26 augustus '17

  De Antwerpse groep van De Karavaan speelt op het Passe-Vite Festival, het gratis stadsfestival in het groen.
  ZoMaar bouwt aan de PASSE-VITE: een keuken-bar-en-receptie op wielen. In het weekend van 26 en 27 augustus wordt de passe-vite feestelijk ingewijd. En dat allemaal ter ere van de heropening van de pop-up camping op het verborgen stukje groen op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomstraat! Aanvangsuur concert volgt nog!

 • Madam Fortuna op de cultuurmarkt Antwerpen

  zon, 27 augustus '17

  Zondag 27 augustus tonen veel organisaties wat ze voor het volgende cultuurseizoen in hun mars hebben. Op deze culturele hoogdag is ook Madam Fortuna van de partij. Kom zeker langs voor info over onze lopende voorstellingen, toekomstplannen en een gezellige babbel!

Bekijk de volledige kalender