De Karavaan in Rataplan

Madam Fortuna presenteert De Karavaan
In samenwerking met Foyer (Brussel), Globe Aroma (Brussel) en de Vieze Gasten (Gent)

Op zaterdag 20 december houdt sociaal-artistieke werkplaats Madam Fortuna halt in Rataplan met De Karavaan, een interstedelijk muziekproject met Roma en niet-Roma.

De Karavaan is een sociaal-artistiek project dat muziek inzet als vehikel om de dialoog tussen de Roma en de niet-Roma gemeenschap te stimuleren. Professionele Roma en niet-Roma muzikanten nemen in Antwerpen, Brussel en Gent het voortouw en vormen de interstedelijke motor van De Karavaan. Samen stimuleren ze deelnemers – jong en oud, amateurs en professionelen – om elkaar met én zonder instrument te ontmoeten.

De Karavaan vertrok in april 2014. Madam Fortuna zette samenwerkingen op in Brussel met Foyer en Globe Aroma en in Gent met De Vieze Gasten. De drie steden stelden elk een diverse groep muzikanten samen en repeteerden ieder in hun stad. In oktober vond een eerste ontmoeting plaats tussen de drie steden in de Hoge Rielen.

Op zaterdag 20 december vindt een tweede interstedelijke ontmoeting plaats in Rataplan, meteen ook een eerste tussenstop. De Karavaan nodigt muziekliefhebbers uit om te proeven van ‘work in progress’. De drie steden brengen niet enkel eigen nummers, ook gezamenlijke nummers worden voor het eerst aan een publiek gepresenteerd. De Karavaan kiest voor een muzikale combinatie van invloeden uit de Westerse en de Roma muziek. Het is een zoektocht naar een eigen sound.

Eindhalte van De Karavaan is zaal Roma, waar op zaterdag 25 april een concert zal plaatsvinden in het kader van het Enter Festival 2015. Daarna trekt de Karavaan naar Gent, Brussel en andere plekken in België.

Wil je er op 20 december zeker bij zijn en genieten van de eerste klanken van De Karavaan? Reserveer dan zeker tijdig je tickets: 

De Karavaan in Rataplan op 20/12/2014 om 20u
Tickets €10 en €12

Bestel je tickets via  TICKETBALIE RATAPLAN: Turnhoutsebaan 327, 2140 Borgerhout, +32(0)3 292 97 40
De ticketbalie is open iedere werkdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u.

Of via TICKETS ONLINEwww.rataplanvzw.be

(Foto & teaser Tinus Holthuis)

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Lokale Helden uit Borgerhout

  vrij, 28 april '17 17:00

  Op vrijdag 28 april zet Poppunt in heel Vlaanderen zijn Lokale Helden in de spotlight. Dit jaar doet ook Madam Fortuna mee. Met een straf programma vol muzikaal talent uit Borgerhout, gratis inkom, volkskeuken aan democratische prijzen en gezelligheid troef!

  Lees meer
 • De Karavaan gaat naar Parijs!

  zat, 13 mei '17

  De Karavaan gaat naar Parijs. Naar jaarlijkse gewoonte vindt er een openluchtfestival plaats op het plein aan de basiliek van Saint-Denis. En daar zorgt De Karavaan dit jaar voor een opzwepend concert! Wij houden jullie op de hoogte van dit Franse avontuur.

  Lees meer
 • De Karavaan op de Terlopleinfeesten

  zon, 14 mei '17 15:00

  Al meer dan 20 jaar organiseren verschillende buurtorganisaties het gezelligste buurtfeest van Borgerhout: Terlopleinfeest! Er is de Reuzenloop, fijne optredens, kinderanimatie en ook...een concert van De Karavaan. Zonnebril op en shaken maar!

  Lees meer
 • De Karavaan in Gent

  zat, 20 mei '17

  De Karavaan zet Gent op stelten. Op 20 mei vindt de 11de editie van Les Goûts de Gand plaats. Dit gratis wereldmuziekfestival strijkt weer neer in de Machariuswijk, de wijk rond de historische Sint-Baafsadbij en het aanpalende Coyendanspark. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt door De Centrale, maar onze Karavaan is van de partij!

  Lees meer
 • De Karavaan in Oostende

  zat, 27 mei '17 21:00

  De Karavaan is uitgenodigd door onze collega's van Klein Verhaal in Oostende. Tegen de achtergrond van de havenstad duikt deze artistieke organisatie met evenveel warmte en engagement de kunsten in met mensen uit alle geledingen van de maatschappij. De ideale plek voor een concert van De Karavaan!

  Lees meer
 • De Karavaan in het Oude Badhuis

  zat, 10 juni '17

  Een concert van de Interstedelijke Karavaan in het Oude Badhuis. Verwacht je aan nog meer muzikanten en nog meer ambiance. Het Oude Badhuis zal daveren op zijn grondvesten. Kom dus mee feesten in Antwerpen Noord. Aanvangsuur volgt nog.

  Lees meer
 • De Karavaan Bij' De Vieze Gasten

  zat, 17 juni '17

  Bij' De Vieze Gasten zet zijn deuren wagenwijd open voor een concert van de Interstedelijke Karavaan. Op de plek waar de Gentse Karavaan wekelijks heeft gerepeteerd mogen alle deelnemers samen het podium betreden. Gent en omstreken: here we come!

  Lees meer
 • De Karavaan in Rataplan

  zon, 25 juni '17

  Voor wie het concert in het Oude Badhuis heeft gemist en voor diegenen die nog eens willen komen, speelt de Interstedelijke Karavaan nog eens een kanjer van een performance in Rataplan! Aanvangsuur volgt nog.

  Lees meer
Bekijk de volledige kalender