Gastvrij Antwerpen

GASTVRIJ ANTWERPEN 5 – Kom luisteren, zingen en dansen met de Lokale Helden!

vr 27 apr: 16h30 – gratis – Madam Fortuna

za 28 apr: 19h15 – gratis – De Roma

Na een zeer geslaagde vorige editie in De Roma, organiseert Gastvrij Antwerpen de vijfde editie van het warmste feest van de wereld in Antwerpen, met kick-off op vrijdag 27 april in Madam Fortuna en avondfeest op zaterdag 28 april in De Roma.

Gastvrij Antwerpen is dé kans:
♥ om mensen te ontmoeten, locals en nieuwe Antwerpenaren
♥ om organisaties te leren kennen die zich inzetten voor mensen in nood en mensen op de vlucht
♥ om meer te weten te komen over hoe en waarom mensen moeten vluchten
♥ om zelf aan de slag te gaan als vrijwilliger
♥ om te tonen dat Antwerpen een hartelijke, gastvrije, solidaire en warme stad is

Vrijdag  27 april 2018 • 16u30 – MADAM FORTUNA

Kom luisteren naar de lokale Helden! Bij de kick-off van de vijfde editie van Gastvrij Antwerpen staan verhalen centraal.
Ontdek het immateriële, culturele erfgoed van Macedonië tot Antwerpen, mondeling doorgegeven van de ene generatie op de andere.

We brengen de avond al vroeg op gang met wereldse voorleessessies voor kinderen, multiculturele troubadours brengen al zingend hun verhalen en je kan zelf jouw (migratie)verhaal vertellen in de Red Star Line Verhalenbus. Madam Fortuna zorgt voor (h)eerlijke, kosmopolitische catering. Deze avond kadert eveneens in de derde editie van Lokale Helden Poppunt – kom af en luister naar de lokale Helden!

zaterdag 28 april 2018 • 19u15 – DE ROMA

Kom zingen en dansen met de lokale Helden!
We starten de avond in De Roma al om 19h15 met een feestelijke receptie ter ere van deze vijfde editie! Nadien warmt De Karavaan van Madam Fortuna de avond op met een aanstekelijke cross-over van balkan, gipsy, jazz, folk en funk. Tijdens Zing met mij, een zangsessie voor anderstaligen en iedereen die goesting heeft, kan je de longen uit je lijf zingen. De deelnemende Gastvrije partners zorgen net als vorig jaar doorlopend voor inhoudelijke en artistieke bijdragen.
Nadien kan je de beentjes strekken op de wereldse deuntjes van de Gastvrije DJ’s.

 Een organisatie van beweging.net Antwerpen, De Roma en Madam Fortuna i.s.m. Lokale Helden Poppunt, Red Star Line Museum, Variant, Bzn Kansenhuis/Filet Divers, Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad, de Loodsen, Internationaal Comité, Pax Christi, Karel De Grote hogeschool, Hart Boven Hard Antwerpen, Dokters van de Wereld, CAW Antwerpen/ACM, Minderhedenforum, 11.11.11, en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. We doen dat samen met onze Gentse collega's. Het feest zal doorgaan in De Centrale. Meer informatie volgt nog maar noteer alvast de datum in je agenda.

 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  Op 27 april organiseren we een dag vol verhalen en muziek i.s.m. met Gastvrij Antwerpen, Lokale Helden van Poppunt, Red Star Line Museum en DeRoma. We zijn volop bezig het programma samen te stellen, maar zet deze datum alvast in je agenda!

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender