Het Labyrint van Dr. Adams

Het Labyrint van Dr. Adams speelde op de Zomer van Antwerpen 2016, in het indrukwekkende labyrint op het Sint-Jansplein, gebouwd door Timecircus, in coproductie met Het Oude Badhuis.

lees hier de recensie op Focus Knack online, en hier de recensie op Concertnews.be.


Over de voorstelling:

Madam Fortuna, TimeCircus en Het Oude Badhuis slaan de handen in elkaar met Het Labyrint van Dr. Adams! Tussen 1 en 17 juli 2016, telkens van woensdag tot en met zondag, speelt de voorstelling op het Sint Jansplein in het kader van Zomer van Antwerpen. Vanaf 14:00 kan je gratis ronddwalen in HET LABYRINT. De voorstellingen starten vanaf 19:00. Tickets daarvoor kan je vanaf 11 juni kopen bij Zomer van Antwerpen.

28034223745_92da175dac_bVERDWALEN IN VERHALEN – De prettig gestoorde Dr. Adams nodigt je uit in zijn labo. Hij vertelt over de vele uitvindingen die hij heeft gedaan in zijn geliefde stad. Volgens hem moet het anders: hij wil elke dag een fonkelnieuwe stad. Zijn assistent gidst je door brede boulevards en steegjes waar je bizarre personages ontmoet. Vreemde verhalen, komische beelden en ontroerende muziek ontregelen Het Labyrint Van Dr. Adams. Komt dit nog wel goed?

Tijdens de voorstelling wandel je rond in openlucht. Kleed je dus warm aan of zorg voor een regenjas als het nodig is. Elke 20 minuten vertrekt er een groep van 30 personen.

ALLES IN WONDERLAND – TimeCircus heeft een labyrint gebouwd, in het midden van de stad. HET LABYRINT is geïnspireerd op een vuilnisbelt. Afgedankte voorwerpen zoals meubels, autowrakken, plastic flessen, barbiepoppen en microgolfovens vormen de bouwstenen van HET LABYRINT.

Een hoop ongebruikte en opgebruikte spullen zijn gerecycleerd tot een enorm doolhof vol wonderen. Overdag kan je er gratis in verdwalen. ’s Avonds speelt Madam Fortuna er Het Labyrint van Dr. Adams.

HET LABYRINT opent op 1 juli. Laat je in afwachting inspireren door onderstaand filmpje. Het verhuizen van de kern van het labyrint bracht heel wat mensen op de been. Drie loodzware modules werden van de Permeke Bibliotheek naar het Sint Jansplein gedragen, opgezweept door het slaan van de trom en gestut met pure mankracht. Neem zeker ook een kijkje op het plein. Daar groeit het labyrint gestaag. Het resultaat zal 25 bij 35 meter meten.

Bouw labyrint en scenografie: TimeCircus
Concept voorstelling: Madam Fortuna
Spel: Vitalski, Vanessa Broes, Jef Tips, Idy Mbenge, Lamine Diouf, Jo Jochems en figuratie
Film: Tinus Holthuis – Regie: Luk Nys
Productie: Dorien Wynants (Madam Fortuna) – Dave van Gestel (Het Oude Badhuis)

www.timecircus.be – TimeCircus op Facebook

www.hetoudebadhuis.be

Speellijst

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Lokale Helden uit Borgerhout

  vrij, 28 april '17 17:00

  Op vrijdag 28 april zet Poppunt in heel Vlaanderen zijn Lokale Helden in de spotlight. Dit jaar doet ook Madam Fortuna mee. Met een straf programma vol muzikaal talent uit Borgerhout, gratis inkom, volkskeuken aan democratische prijzen en gezelligheid troef!

  Lees meer
 • De Karavaan gaat naar Parijs!

  zat, 13 mei '17

  De Karavaan gaat naar Parijs. Naar jaarlijkse gewoonte vindt er een openluchtfestival plaats op het plein aan de basiliek van Saint-Denis. En daar zorgt De Karavaan dit jaar voor een opzwepend concert! Wij houden jullie op de hoogte van dit Franse avontuur.

  Lees meer
 • De Karavaan op de Terlopleinfeesten

  zon, 14 mei '17 15:00

  Al meer dan 20 jaar organiseren verschillende buurtorganisaties het gezelligste buurtfeest van Borgerhout: Terlopleinfeest! Er is de Reuzenloop, fijne optredens, kinderanimatie en ook...een concert van De Karavaan. Zonnebril op en shaken maar!

  Lees meer
 • De Karavaan in Gent

  zat, 20 mei '17

  De Karavaan zet Gent op stelten. Op 20 mei vindt de 11de editie van Les Goûts de Gand plaats. Dit gratis wereldmuziekfestival strijkt weer neer in de Machariuswijk, de wijk rond de historische Sint-Baafsadbij en het aanpalende Coyendanspark. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt door De Centrale, maar onze Karavaan is van de partij!

  Lees meer
 • De Karavaan in Oostende

  zat, 27 mei '17 21:00

  De Karavaan is uitgenodigd door onze collega's van Klein Verhaal in Oostende. Tegen de achtergrond van de havenstad duikt deze artistieke organisatie met evenveel warmte en engagement de kunsten in met mensen uit alle geledingen van de maatschappij. De ideale plek voor een concert van De Karavaan!

  Lees meer
 • De Karavaan in het Oude Badhuis

  zat, 10 juni '17

  Een concert van de Interstedelijke Karavaan in het Oude Badhuis. Verwacht je aan nog meer muzikanten en nog meer ambiance. Het Oude Badhuis zal daveren op zijn grondvesten. Kom dus mee feesten in Antwerpen Noord. Aanvangsuur volgt nog.

  Lees meer
 • De Karavaan Bij' De Vieze Gasten

  zat, 17 juni '17

  Bij' De Vieze Gasten zet zijn deuren wagenwijd open voor een concert van de Interstedelijke Karavaan. Op de plek waar de Gentse Karavaan wekelijks heeft gerepeteerd mogen alle deelnemers samen het podium betreden. Gent en omstreken: here we come!

  Lees meer
 • De Karavaan in Rataplan

  zon, 25 juni '17

  Voor wie het concert in het Oude Badhuis heeft gemist en voor diegenen die nog eens willen komen, speelt de Interstedelijke Karavaan nog eens een kanjer van een performance in Rataplan! Aanvangsuur volgt nog.

  Lees meer
Bekijk de volledige kalender