Klank van de stad 2017

Ook in 2017 gaan we bij Madam Fortuna op zoek naar de ‘klank van de stad’. Onze enthousiaste groep deelnemers heeft de voorbije maanden hard gerepeteerd. Vier groepen zijn in Cc Deurne, Het Oude Badhuis, Cc Berchem en Madam Fortuna op zoek gegaan naar wat ‘geld’ allemaal betekent voor zichzelf en voor de stad.

Hoe ruikt het, wat brengt het teweeg, wat doet geld met ons? In welke mate bepaalt het onze sociale verhoudingen met buren, familie, overheid? Wat betekent geld hebben, wat betekent geld geven? Al deze vragen werden door de deelnemers op een theatrale manier onderzocht en beantwoord: er werd geïmproviseerd, gedanst, er werden verhalen verteld en muziek gemaakt.

Dit onderzoek leverde een berg aan bruikbaar materiaal op. En we zijn ontzettend blij en trots dat schrijver Jeroen Olyslaegers (winnaar Fintro Literatuurprijs 2017) met al dit materiaal aan de slag gaat om er een werkbaar geheel van te maken. Hij gaat een tekst schrijven die het uitgangspunt vormt voor de voorstellingen van ‘Klank van de stad’.

Voor onze deelnemers staat de zomervakantie voor de deur. Vanaf september gaat de gehele ploeg terug van start. De voorstellingen zullen doorgaan in Cc Deurne, Cc Berchem en Het Oude Badhuis. We houden jullie op de hoogte!

Een project van Madam Fortuna in samenwerking met Het Oude Badhuis, Cc Deurne en Cc Berchem. Met steun van de stad Antwerpen en de Vlaamse Overheid.

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • De Karavaan speelt op de Gentse Feesten

  woe, 19 juli '17 21:30

  De Karavaan bouwt ook in de zomer feestjes! Wil je onder de zomerzon helemaal los gaan op funky balkan grooves dan moet je tijdens de Gentse Feesten naar het Luisterplein. Ambiance verzekerd!

 • De Karavaan speelt op het Passe-Vite Festival

  zat, 26 augustus '17

  De Antwerpse groep van De Karavaan speelt op het Passe-Vite Festival, het gratis stadsfestival in het groen.
  ZoMaar bouwt aan de PASSE-VITE: een keuken-bar-en-receptie op wielen. In het weekend van 26 en 27 augustus wordt de passe-vite feestelijk ingewijd. En dat allemaal ter ere van de heropening van de pop-up camping op het verborgen stukje groen op de hoek van de Desguinlei en de Karel Oomstraat! Aanvangsuur concert volgt nog!

 • Madam Fortuna op de cultuurmarkt Antwerpen

  zon, 27 augustus '17

  Zondag 27 augustus tonen veel organisaties wat ze voor het volgende cultuurseizoen in hun mars hebben. Op deze culturele hoogdag is ook Madam Fortuna van de partij. Kom zeker langs voor info over onze lopende voorstellingen, toekomstplannen en een gezellige babbel!

Bekijk de volledige kalender