Dromen zonder vleugels

1 Speeldatum

  • 31-01-2019 20:15 oc Nova, Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen

    Tickets via oc Nova

Elke dag verliezen wij onze dromen! Maar waarom en hoe? Wie doet ons dat aan? Hoe kunnen wij overleven zonder dromen? En is dit onze fout of de fout van iemand anders?

In ‘Dromen zonder vleugels’ zoeken 8 spelers een antwoord op al deze vragen. Elke speler heeft een andere droom. En elke droom staat voor een zoektocht: naar liefde, veiligheid, vrede, de hoop op een beter leven,…. Maar niemand van de groep kan zijn droom verwezenlijken.

De spelers zijn vluchtelingen uit Syrië en Irak aangevuld met een acteur uit Iran en een actrice uit Polen. Sinds het begin van 2018 repeteren zij wekelijks in Madam Fortuna onder begeleiding van Hussein Mahdi Al Khalidi. Hussein is een regisseur uit Irak die 3 jaar geleden is gevlucht uit zijn land. Al repeterend onderzoekt hij met de spelers thema’s die hen aangaan. Het project is een zoektocht naar liefde, hoop en vrede in een nieuw en onbekend land. De spelers zoeken naar antwoorden d.m.v. beweging, mime, muziek, dialogen in het Engels en Nederlands.

spelers: Hussein Al-khalidi, Abdalla Salih,  Paula Kopczyk , Hassan Hadithi, Bakre Karkosh, Mehrdad Zare, Yazen Altmeme, Abbas Alwan Hussein.
decor en kostuums: Mehrdad Zare
regie en idee: Hussein Mahdi Al Khalidi
coaching regie: Luk Nys
duur: 30 min. met eventueel 20 min nabespreking met het publiek

Madam Fortuna ontvangt hiervoor steun van Fameus – Fonds Talentontwikkeling en de Vlaamse Gemeenschap.