Als we dansen, zal oma niet sterven

The word is out! Deze zomer spelen we onze muziektheatervoorstelling ‘Als we dansen, zal oma niet sterven’ op het meest fantastische festival van ’t stad: ZOMER VAN ANTWERPEN. Van 13 t/m 24 aug vind je ons op het terrein van de zomerfabriek.
We, dat zijn een heel grote, jonge en gemixte bende met jongeren en artiesten uit Antwerpen, Gent, Barcelona en Skopje (Macedonië).

Oma was een levenslustige ontdekkingsreiziger. Haar hele leven zwierf ze rond. Ze maakte reizen doorheen Afrika, het Midden-Oosten en Europa. In elke cultuur vond ze iets waardevols. Ze is tenslotte heel open van geest. En overal waar ze kwam, werd ze verliefd en… kwamen er kinderen van.
Nu is ze een dagje ouder en kijkt ze terug op haar mooie leven. Ze heeft nog een belangrijke wens en hoopt dat haar kinderen en kleinkinderen hem uitvoeren. Die wens klinkt als een orakel over ‘mens, geld en aarde’. Ieder lid van de familie geeft er een draai aan. En dit blijft niet zonder gevolgen. Er ontstaat een passionele strijd op leven en dood. Waar gaat het met deze familie naartoe?

spelers: Edith Verlinden, Andreas Nys, Gwendolin Van Jole, Zukisa Nante, Hussein Mahdi Al-Khalidi
muzikanten: Martin Balogh (accordeon en piano), Robert Mihalik (gitaar), Anouk Sanczuk (viool), Jeanneke Van Roeyen (viool), Norbert Makula (viool), Nevrus Bajram (basgitaar), Dragan Teodosiev (drum), Tehamana Gauguin (trompet), Mario Roca Bajani (gitaar), David Canal (gitaar), Pier Paolo Candeloro (saxofoon en klarinet), Stefaan Blancke (saxofoon en trombone).
team: Enrique Noviello (muziekcoach), Sandra Delgadillo (bewegingscoach), Bea van den Berg (tekstcoach), Luk Nys (spelcoach  en eindregie), An Hackselmans (regie assisent). Naar een theatertekst van Peter de Graef.

Voor tickets en de volledige programmatie check www.zomervanantwerpen.be

Affichebeeld: ©Katja Pire

Dit internationale project wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Loterij, Fameus, Erasmus+.