De Karavaan 2018

De Karavaan is een intercultureel muziekproject waarbij de ontmoeting met de Romagemeenschappen centraal staat. Madam Fortuna werkt hiervoor nauw samen met onze collega’s van Bij’ De Vieze Gasten. Want in Antwerpen en Gent is de Romagemeenschap sterk vertegenwoordigd. Wij willen hun situatie begrijpen en ook anderen met hen in contact brengen. Geen beter middel hiervoor dan muziek!

In 2018 gaat De Karavaan verder op de resultaten van 2017. Dat werd een knallend jaar voor het project waarin er hard werd gewerkt om het artistieke niveau te doen groeien, vooroordelen en verschillen te overwinnen en elkaar te laten inspireren op menig vlak. Het repertoire klonk fris en uitdagend en er werden tal van concerten gegeven in Gent, Antwerpen, Oostende en Parijs. Dank aan iedereen die erbij was! Wij zijn blij dat we De Karavaan en de rijke Romacultuur met heel wat mensen hebben mogen delen. Ook in 2018 gaan we er stevig tegenaan. Iedere week komen de muzikanten samen om te praten en te repeteren.  Voor concertdata check onze kalender!

Het blijft voor Madam Fortuna belangrijk om met De Karavaan de (artistieke) kracht van de Romagemeenschap in de verf te zetten en zo de vooroordelen t.o.v. deze gemeenschap om te buigen naar de bewustwording dat diversiteit een meerwaarde kan betekenen voor onze samenleving. Het project De Karavaan is ook werkzaam op internationaal niveau. Meer daarover kun je lezen op onze site bij het item ‘The European Caravan’.

De Karavaan is een meerjarig project waarin de samenwerking met de Romagemeenschap en de interactie tussen de Romacultuur en andere culturen centraal staan. De artistieke tool is muziek (instrumenten). Het project kent samenwerkingen op verschillende niveaus: lokaal, bovenlokaal (Antwerpen, Gent) en internationaal (Kosice in Slovakije, Skopje in Macedonië, Antwerpen, Gent). Met steun van het Fonds Koningin Mathilde beheerd door de Koning Boudewijnstichting, Opre Roma, Bij’ De Vieze Gasten, Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Erasmus+Europa.

Concerten De Karavaan 2017: Internationale Roma Dag, Borgerrio, Borgerhoudt van mensen, Terlopleinfeest, Bij’ De Vieze Gasten, Rataplan, Het Oude Badhuis, Grand Opening Langstraat in Borgerhout, festival Parijs, kleinVerhaal Oostende, Luisterplein Gentse Feesten, De Centrale, Les Goûts de Gand, Passe-Vite Festival.

Madam Fortuna dankt de muzikanten, begeleiders, coaches, partners en de talrijke vrijwilligers om er een geslaagde editie van te maken! 

Speellijst

 • maa, 12-12-2016 Aanvang: 19:00

  Jamsessie nieuwe editie De Karavaan

  in de zaal van Madam Fortuna, Sergeyselsstraat 20, 2140 Borgerhout

 • zat, 13-05-2017

  De Karavaan gaat naar Parijs!

  De Karavaan gaat naar Parijs. Naar jaarlijkse gewoonte vindt er een openluchtfestival plaats op het plein aan de basiliek van Saint-Denis. En daar zorgt De Karavaan dit jaar voor een opzwepend concert! Wij houden jullie op de hoogte van dit Franse avontuur.

 • zat, 10-06-2017 Aanvang: 20:30

  De Karavaan in het Oude Badhuis

  Een concert van de Interstedelijke Karavaan in het Oude Badhuis. Verwacht je aan nog meer muzikanten en nog meer ambiance. Het Oude Badhuis zal daveren op zijn grondvesten. Kom dus mee feesten in Antwerpen Noord. Tickets: 10€ VVK en 12€ aan de kassa.

 • zat, 17-06-2017

  De Karavaan Bij' De Vieze Gasten

  Bij' De Vieze Gasten zet zijn deuren wagenwijd open voor een concert van de Interstedelijke Karavaan. Op de plek waar de Gentse Karavaan wekelijks heeft gerepeteerd mogen alle deelnemers samen het podium betreden. Gent en omstreken: here we come!

 • zon, 25-06-2017 Aanvang: 15:00

  De Karavaan in Rataplan

  Voor wie het concert in het Oude Badhuis heeft gemist en voor diegenen die nog eens willen komen, speelt de Interstedelijke Karavaan nog eens een kanjer van een performance in Rataplan!

 • zon, 14-05-2017 Aanvang: 15:00

  De Karavaan op de Terlopleinfeesten

  Al meer dan 20 jaar organiseren verschillende buurtorganisaties het gezelligste buurtfeest van Borgerhout: Terlopleinfeest! Er is de Reuzenloop, fijne optredens, kinderanimatie en ook...een concert van De Karavaan. Zonnebril op en shaken maar!

Kalender

activiteiten van Madam Fortuna