De Antwerpse Karavaan

1 Speeldatum

  • 09-06-2019 15:30 Terloplein

De Antwerpse Karavaan brengt muziek uit de Balkan traditie. Elvis Ametovski en Suki Ljatifi, beiden Roma met Macedonische roots, begeleiden muzikanten met Roma, Latino, Belgische en Roma roots. De muziekband staat garant voor nieuwe swingende arrangementen uit de rijke Balkan traditie. De aanstekelijke funky vibes meerdere keren per jaar tijdens concerten op buurtfeesten, festivals, en in verschillende cultuurhuizen, van Antwerpen tot in Parijs, van Oostende tot bij Hare Majesteit Koningin Mathilde. Trek je dansschoenen aan!

Vanaf november 2018 wordt er in Madam Fortuna gerepeteerd aan een nieuw repertoire. In het voorjaar van 2019 volgen de eerste presentatiemomenten en concerten met dit nieuwe programma en onder een nieuwe naam. We houden je op de hoogte.

CREDITS
muzikanten: Rafaelo Ibrahim, Myrna Mens, Laura Senior, Marcelo Moncada, Manal Ermichi, Daniel Menezes, Ramadan Sevgul.
begeleiders en muzikanten: Suki Ljatifi, Elvis Ametovski
met speciale dank aan: Sait Sehersijan

Dit project kadert in de duurzame samenwerking die Madam Fortuna aangaat met diverse Romagemeenschappen uit Antwerpen, Gent, Skopje en Barcelona. De Roma is één van de meest gediscrimineerde bevolkingsgroepen in Europa. Wij willen hun situatie beter begrijpen, kenbaar maken en delen. Dat doen we door te focussen op hun kracht: hun rijke artistieke cultuur die draait om muziek en verhalen vertellen. We willen de vooroordelen t.o.v. deze gemeenschap ombuigen naar de bewustwording dat diversiteit een meerwaarde kan betekenen voor onze samenleving. En dat geldt ook voor de diverse nationaliteiten binnen de Romagemeenschap waar Roemenen, Kosovaren, Bulgaren en Macedoniërs vaak naast elkaar leven.

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Antwerpen.