De Karavaan in Rataplan

Madam Fortuna presenteert De Karavaan
In samenwerking met Foyer (Brussel), Globe Aroma (Brussel) en de Vieze Gasten (Gent)

Op zaterdag 20 december houdt sociaal-artistieke werkplaats Madam Fortuna halt in Rataplan met De Karavaan, een interstedelijk muziekproject met Roma en niet-Roma.

De Karavaan is een sociaal-artistiek project dat muziek inzet als vehikel om de dialoog tussen de Roma en de niet-Roma gemeenschap te stimuleren. Professionele Roma en niet-Roma muzikanten nemen in Antwerpen, Brussel en Gent het voortouw en vormen de interstedelijke motor van De Karavaan. Samen stimuleren ze deelnemers – jong en oud, amateurs en professionelen – om elkaar met én zonder instrument te ontmoeten.

De Karavaan vertrok in april 2014. Madam Fortuna zette samenwerkingen op in Brussel met Foyer en Globe Aroma en in Gent met De Vieze Gasten. De drie steden stelden elk een diverse groep muzikanten samen en repeteerden ieder in hun stad. In oktober vond een eerste ontmoeting plaats tussen de drie steden in de Hoge Rielen.

Op zaterdag 20 december vindt een tweede interstedelijke ontmoeting plaats in Rataplan, meteen ook een eerste tussenstop. De Karavaan nodigt muziekliefhebbers uit om te proeven van ‘work in progress’. De drie steden brengen niet enkel eigen nummers, ook gezamenlijke nummers worden voor het eerst aan een publiek gepresenteerd. De Karavaan kiest voor een muzikale combinatie van invloeden uit de Westerse en de Roma muziek. Het is een zoektocht naar een eigen sound.

Eindhalte van De Karavaan is zaal Roma, waar op zaterdag 25 april een concert zal plaatsvinden in het kader van het Enter Festival 2015. Daarna trekt de Karavaan naar Gent, Brussel en andere plekken in België.

Wil je er op 20 december zeker bij zijn en genieten van de eerste klanken van De Karavaan? Reserveer dan zeker tijdig je tickets: 

De Karavaan in Rataplan op 20/12/2014 om 20u
Tickets €10 en €12

Bestel je tickets via  TICKETBALIE RATAPLAN: Turnhoutsebaan 327, 2140 Borgerhout, +32(0)3 292 97 40
De ticketbalie is open iedere werkdag van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u.

Of via TICKETS ONLINEwww.rataplanvzw.be

(Foto & teaser Tinus Holthuis)