Klank van de Stad

6 Speeldata

 • 05-12-2015 20:30 Tickets

  voorstelling in ccBe - UITVERKOCHT

 • 11-12-2015 20:30 Tickets

  voorstelling in CC Deurne Rix - UITVERKOCHT

 • 17-12-2015 20:00 Tickets

  voorstelling in Rataplan - UITVERKOCHT

 • 18-12-2015 20:00 Tickets

  voorstelling in Rataplan - tickets beschikbaar via Rataplan (www.rataplanvzw.be)

 • 19-12-2015 20:00 Tickets

  voorstelling in Rataplan - tickets beschikbaar via Rataplan (www.rataplanvzw.be)

 • 20-12-2015 15:00 Tickets

  voorstelling in Rataplan - UITVERKOCHT

Wannes Van de Velde zong in 1972: “Ik wil deze nacht in de straten verdwalen. De klank van de stad maakt mijn ziel amoureus.”

43 jaar later. Onze stad heeft een metamorfose ondergaan. Madam Fortuna vraagt zich af hoe de stad vandaag klinkt.

Lotte Heijtenis, Kikè Noviello, Peter Holvoet-Hanssen, Tinus Holthuis en Luk Nys namen een diverse groep liefhebbers op sleeptouw door de stad. Ze gingen op in haar geluiden, luisterden naar de verhalen van haar bewoners, vormden een stuwdam voor de stedelijke stroom van poëzie, theater, film en muziek. Het resultaat is muziektheater dat de stad op haar wervelendst verklankt.

5 december 2015 om 20:30 * CC Berchem
11 december 2015 om 20:30 * CC Deurne Rix
17, 18, 19 december 2015 om 20:00 * 20 december om 15:00 * Rataplan * tickets

i.s.m. Rataplan, CC Berchem, CC Deurne 

Met steun van de Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen, District Borgerhout, District Berchem

Enkele reacties:

“Wat een prachtige avond, sla op een goede trommel en laat je woorden dansen op het ritme ervan.” (Kathelijne Carrein – kunstenares)

“Neem prachtige poëzie, Antwerpse film, uitnodigende dans, gezellige zang, humoristische dialoog en een schitterend orkest, voeg dit samen tot een mooi geheel en je bekomt een onvergetelijk avondje ‘Klank van de Stad’ (CC Berchem). Dit was de première en ik zou iedereen aanraden om zich te reppen voor de volgende voorstellingen. Een aanrader, zeker weten. Bedankt !” (Fabienne Schmit – gepensioneerde)

Kijk hier naar een reportage voor het programma 100%CULTUUR op ATV en RTV:

KLANKERS Abdol Reza Aghajeri * Hanna Bortier * Chadwick * Kathleen De Blauwe * Chantal Dielis * Lamine Diouf * Orelie Embrechts * Simon Geerts * Oskar Gonzales * Tania Goovaerts * Cleo Klapholz * Jean-Marie Meersman * Jan Moens * Ann Peersmans * Liliane Simons * Cesar Soares * Ster Strybos * Leen Swinnen * Timothy Theus * Sofia Vandenbroucke * Marco Van Dyck * Kris Van Roosbroeck * Irène Vervliet

ARTISTIEKE COACHING Lotte Heijtenis * Tinus Holthuis * Peter Holvoet-Hanssen * Enrique Noviello * Katja Pire
PRODUCTIE Virguine Delarue
COMMUNICATIE Jan Hardies
ZAKELIJK Delphine Maenhout
KOSTUUMONTWERP Manuela Lauwers
DECORONTWERP Marrigje Spoelstra
EINDREGIE Luk Nys
LICHT EN VIDEO Jef Boonen * Tinus Holthuis
GELUID Jesse Steurs
AFFICHE Lot Vandekeybus
STAGE Lisa Mets * Gilles Nys * Bie Terweduwe * Nesma Yaramis

SPECIALE DANK aan alle mensen achter de schermen en de grote groep fantastische vrijwilligers

Een stad met onuitputtelijk veel klanken: Wat is jouw ‘stadsverlangen’?

Onze stad wordt vandaag de dag gekleurd door meer dan 170 nationaliteiten en geconfronteerd met vele moderniteitsvragen. Het is een prikkelende uitdaging om na te denken over hoe we onze steden willen vormgeven; hoe we erin willen leven. Klank van de stad gaat aan de slag met vragen als: hoe bouw je met de zeer diverse gemeenschappen en culturen aan een gedeelde toekomst? Wat wil je veranderen aan de stad? Hoe ziet jouw ideale stad eruit? Hoe kan je de ontmoeting met de andere bevorderen in de stad? Hoe ga je om met mobiliteit en leefbaarheid in de verschillende delen van de stad?

Hoe gingen we te werk?

In samenwerking met een drietal CC’s werden workshops gegeven rond tekst, muziek en theater. Eigen inbreng van de deelnemers stond voorop. Wie na de workshops zin had in meer, nodigden we uit om mee te werken aan de uiteindelijke voorstelling.

In de zomer 2015 werden script en methode uitgewerkt waarmee we vanaf september aan de slag gingen. Madam Fortuna wil met deze voorstelling een diversiteit aan plekken en mensen in de stad bereiken. Daarom zal de voorstelling toegankelijk zijn voor een breed publiek.