Gemeenschap van schurken

RESERVEER NU JE TICKETS voor GEMEENSCHAP VAN SCHURKEN

Cc Deurne: www.ccdeurne.be of 03/360 85 50

Cc Berchem: www.ccberchem.be of 03/286 88 20

Oc Het Oude Badhuis: www.oudebadhuis.be of 03/292 60 00

‘Gemeenschap van schurken’ gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen? Het is een verhaal over de waanzin van flexi-werk, gebracht door een pizzakoerier of een mediatrainer. Het is een op een driftig ritme gezet stadssymfonietje waar de een het verleden opeist en de ander de toekomst als een revolutionaire speeltuin ziet, maar niemand nog grip heeft op het heden. Het gaat over ons. Nee, we zijn geen schurken. Niemand van ons is dat. We doen gewoon verder, zo is dat. Alles is normaal. Alleen is de tijd kapot. Een voorstelling vol muziek, voor en van iedereen, en waar Jacques Tati ons aller nonkel is.

Artistiek gecoacht door Katja Pire, Enrique Noviello en Luk Nys.
Tekst van Jeroen Olyslaegers.

Spelen mee: Sofie de Jongh, Lilian Simons, Carine van Weert, Victor Moelans, Aycha Osman, Juanita Obes Ariza, Kris Pauwels, Tania Goovaerts, Mellany Banis, Lamine Diouf, Tawfeeq Alnajafi, Saad Abdulqader, Abdolreza Aghajeri, Hussin Mahdi, Andreas Nys, Wassim Al Qaisi, Kamilia Achiri, Tony Argy, Zoe Vercammen, Wendy van Loco, Katja Pire, Roger Goetbloet, Cesar Soares, Mehrdad Zara, Greet de Backer, Caroline Lohr, Leen Swinnen, Sus Beckers, Tine Pauwels.

Gemeenschap van schurken is een stadsproject van Madam Fortuna en brengt een dialoog tot stand tussen burgers van de stad Antwerpen met een diverse sociale en etnisch-culturele achtergrond. Elk jaar vertrekt het project vanuit één bepaald thema. De artistieke tools zijn muziek, theater, beweging en film en er werken zeer verschillende nationaliteiten en generaties samen. De voorstellingen van dit project bereiken een publiek dat even cultureel- en maatschappelijk divers is.  In samenwerking met: Oc Het Oude Badhuis, Cc Deurne en Cc Berchem. Met steun van de stad Antwerpen, de Vlaamse Overheid, Cera Bank, district Berchem, district Deurne, district Antwerpen.