De Gentse Karavaan

1 Speeldatum

  • 23-07-2019 Trefpuntfestival - Gentse Feesten

In dit project staat de samenwerking met de Slovaakse Romagemeenschap uit Gent centraal. De Gentse Karavaan brengt muziek uit de rijke Midden-Europese muziektraditie (met songs uit oa. Slovakije, Hongarije en Tsjechië) aangevuld met invloeden uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika. Martin Balogh en Wouter van den Abeelde leiden de groep enthousiaste muzikanten. Deze groep is een bijzondere mix van Roma en rasechte Belgen, professionelen en liefhebbers, jong en oud.

Vanaf oktober 2018 wordt er wekelijks gerepeteerd in Bij’ De Vieze Gasten. In het voorjaar van 2019 wordt het resultaat getoond op verschillende podia in Vlaanderen. In mei 2019 trekt de groep naar Praag voor enkele optredens. Informatie over deze activiteiten volgt nog.

CREDITS
muzikanten: Eline Verriest, Niels Arnoult, Martin Balogh, Stephan Godla, Otto Bunda, Otto Junior Bunda, Lotte Lammertyn, Robert Mihalik, Jozef Holub, Pieter De Zutter, Katelijn Florizoone, Lien van Esch, Hannes Beauprez, Jeroen Podevyn, André Van Seymortier, Erik Bunda, Laura De Bruyn, Michelle Van Brackel, Graciela Zaera, Vojtech Balogh, Anouck Sanczuk, Wouter Vandenabeele, Jeanneke Van Roeyen, Stefan Gotha, Arber Aliaj, Floris de Hertogh.
begeleiders: Martin van den Abeele en Martin Balogh.
Madam Fortuna werkt voor dit project nauw samen met sociaal-artistieke organisatie Bij’ De Vieze Gasten uit Gent.

Dit project kadert in de duurzame samenwerking die Madam Fortuna aangaat met diverse Romagemeenschappen uit Antwerpen, Gent, Skopje en Barcelona. De Roma is één van de meest gediscrimineerde bevolkingsgroepen in Europa. Wij willen hun situatie beter begrijpen, kenbaar maken en delen. Dat doen we door te focussen op hun kracht: hun rijke artistieke cultuur die draait om muziek en verhalen vertellen. We willen de vooroordelen t.o.v. deze gemeenschap ombuigen naar de bewustwording dat diversiteit een meerwaarde kan betekenen voor onze samenleving. En dat geldt ook voor de diverse nationaliteiten binnen de Romagemeenschap waar Roemenen, Kosovaren, Bulgaren en Macedoniërs vaak naast elkaar leven.

Met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Antwerpen.