Info

Madam Fortuna

Sergeyselsstraat 20
2140 Borgerhout
T: 03 235 05 52
E: info@madamfortuna.be

Madam Fortuna is een werkplaats voor kunsten in het hart van Borgerhout. Zij is een actieve, creërende speler in het maatschappelijk debat van de buurt en ver daarbuiten.

In samenwerking met lokale, bovenlokale en internationale partners ontwikkelt Madam Fortuna theater-, muziektheater- en filmprojecten waarin deelnemers met diverse achtergronden en aandacht voor het creatieproces steeds centraal staan. Daarnaast biedt Madam Fortuna ruimte en logistieke steun aan verwante kunstenaars om spelonderzoek en creaties te ontwikkelen.

MISSIE

Madam Fortuna brengt in al haar projecten een mix van sociaal en etnisch-cultureel diverse mensen bij elkaar. Zij werken samen in een ruimte waar ontmoeting en verbeelding een kans krijgen, steeds begeleid door sociale en artistieke professionelen. Madam Fortuna wil hiermee actieve participatie in de samenleving stimuleren; de dialoog opzoeken, uit de eigen comfortzone treden.
Voor Madam Fortuna moet kunst haar grenzen durven te verleggen voorbij het esthetische en durven in te grijpen in de maatschappelijke realiteit. Daar, midden in die samenleving van groeiende sociale ongelijkheid  en etnische diversiteit, kan kunst tegendraads zijn door mensen uit alle lagen van de samenleving met elkaar te verbinden. Madam Fortuna voert dit artistieke én sociale gevecht, en met haar duurzame samenwerkingen draagt zij de participatiegedachte uit op lokaal, bovenlokaal en internationaal niveau.

DE FORTUNATI

Luk Nys (artistieke leiding)
Delphine Maenhout (zakelijke leiding)
Lisa Patoor (productie algemeen en vrijwilligers)
Sait Sehersijan (productie De Karavaan)
Hussein Al Kalidy (productie algemeen)
An Hackselmans (communicatie)

 

HUUR ONZE  ZAAL

In het hart van Borgerhout verhuurt Madam Fortuna graag haar zaal.
Wilt u een voorstelling, lezing, feestje of pop-up shop organiseren?
Dan kan u terecht bij Madam Fortuna.

klik hier voor de zaalfiche in pdf-formaat.

De zaal kan gehuurd worden tussen 09u00 en 22u00 (00u00 zonder geluidsoverlast), voor een dagdeel of een hele dag. De drank moet afgenomen worden van Madam Fortuna en de bar wordt bemand door eigen personeel.

Interesse?
Voor correcte prijzen kan u Madam Fortuna contacteren via bovenstaande gegevens.

Doe mee!

Heb je een vraag of wil je graag meewerken aan onze projecten en activiteiten? Gebruik onderstaand formulier of bel ons op 03 235 05 52

Routeplan


Kalender

activiteiten van Madam Fortuna
 • Internationale Romadag

  zon, 08 april '18

  Ook dit jaar viert Madam Fortuna de Internationale Romadag. We doen dat samen met onze Gentse collega's. Het feest zal doorgaan in De Centrale. Meer informatie volgt nog maar noteer alvast de datum in je agenda.

 • Concert De Karavaan

  vrij, 20 april '18

  De Karavaan speelt in Gent op het Doorstrekkersterrein. Meer info volgt nog.

 • Gastvrij Antwerpen

  vrij, 27 april '18

  Op 27 april organiseren we een dag vol verhalen en muziek i.s.m. met Gastvrij Antwerpen, Lokale Helden van Poppunt, Red Star Line Museum en DeRoma. We zijn volop bezig het programma samen te stellen, maar zet deze datum alvast in je agenda!

 • Concert De Karavaan

  zon, 27 mei '18

  Een concert van De Karavaan in de Bijloke in Gent. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk de volledige kalender